Over ons


Ieder jaar gaat Schoolvoorbeeld op zoek naar scholen in VO met de beste werkplek voor docenten.

Het onderzoek van Schoolvoorbeeld vraagt docenten zélf om te oordelen over het werkgeluk op hun school. Daarbij kijken we naar 6 thema’s die aantoonbaar bijdragen aan het werkgeluk.

Alle deelnemende scholen ontvangen een uitgebreide rapportage waarmee ze direct aan de slag kunnen.

Onze visie op het lerarentekort

Het lerarentekort vormt een serieuze bedreiging voor de toekomst van de volgende generatie. En dat terwijl er geen mooier vak bestaat dan docent.

Schoolvoorbeeld gelooft dat als we het onderwijs écht teruggeven aan docenten, het vak nog mooier en aantrekkelijker wordt, en zelfs dat zo de werkdruk bestreden kan worden.

We hoeven alleen maar de wetenschappelijke inzichten rondom werkgeluk te volgen. Want ook die zeggen dat mensen gelukkiger zijn als ze zelf het stuur van hun werk en carrière in handen hebben.

Welke scholen scoren hoog op werkgeluk?

Daarom zoekt Schoolvoorbeeld naar die aspecten van werkgeluk. Op scholen die hoog scoren op werkgeluk, werken docenten die goed in hun vel zitten. Die daardoor rust en structuur kunnen bieden aan leerlingen, die daardoor ook weer beter gaan presteren.

Op die scholen werken óók docenten die zichzelf willen ontwikkelen op basis van bewezen effectieve didactiek en lesmethoden. Bovenal werken er docenten die volgend jaar wéér voor de klas willen staan.

Verder lezen?

Ook een Schoolvoorbeeld worden?

Doe mee en trek nieuwe docenten aan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij niks missen en op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van het lerarentekort & werkgeluk in het onderwijs?