De rapportage


De onderzoeksrapportage is hét startpunt voor het versterken van het werkgeluk van docenten.

We weten dat de krachtigste interventies altijd gebeuren met het hele team. Schoolvoorbeeld raadt aan de rapportage met het hele team te bespreken en samen acties te bedenken.

Deze fictieve rapportage komt uit ons PO initiatief. Als school kun je alle teams op de belangrijkste voorspellende thema’s voor behoud van docenten kan vergelijken. Voor deze teams is meteen duidelijk op welke vlakken ze kunnen groeien, en welke teams als voorbeeld kunnen dienen.

De teams zelf krijgen een gedetailleerd inzicht in de scores per thema. Teams zien hoe ze ervoor staan en waar groei mogelijk is. Door de positieve stellingen als gespreksstarter te gebruiken zijn constructieve oplossingen vaak snel te bedenken en te realiseren.

Hulp nodig?

Schoolvoorbeeld is een onafhankelijke onderzoeker. Wij baseren ons op wetenschappelijke inzichten rondom behoud en werkgeluk van professionals. We hebben geen eigen adviseurs die scholen of teams adviseren of ondersteunen. We zien dat door het praktische karakter van de rapportage de meeste scholen of teams snel zelf aan de slag kunnen.

Wél delen we graag onze kennis op basis van het brede onderzoek, én hebben we een netwerk aan partners die kennis hebben van het onderwijsveld én het werken op basis van bewezen inzichten rondom werkgeluk.

Wilt u meer weten over onze partners of een kennismaking plannen? Neem dan contact op via info@schoolvoorbeeld-vo.nl.

Ook een Schoolvoorbeeld worden?

Doe mee en trek nieuwe docenten aan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij niks missen en op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van het lerarentekort & werkgeluk in het onderwijs?